Macskafogo

Tizenöt elszánt versenyző a mozizás 123 órás világrekordját szeretné megdönteni. A filmőrültek csakis erőszakmentes animációs alkotásokat látnak töménytelen mennyiségben. A maratoni rajzfilmnézés március 4-én kezdődött a Cinema Csepel egyik termében.

Levetítik többek közt a Macskafogó első és második részét (ezzel kezdődött a mozimaraton), a János vitézt, a Harmadik Shreket, a Lúdas Matyit, Az idő urait, illetve a Vili, a veréb és a Hugó, a víziló című rajzfilmeket, továbbá az elmúlt évek több külföldi sikerfilmjét. A mozizók ellátásáról, így a hideg és a meleg ételről, italról és ápolónői szolgálatról a szervezők gondoskodnak.

A rekordkísérlet lényege, hogy a filmeket (óránként ötperces pihenők közbeiktatásával) megállás nélkül nézni kell. Aludni nem lehet, erre non-stop két tanú felügyel. Aki a legtovább bírja a filmnézést, egy laptoppal gazdagodik, és ha megdönti a 123 órás rekordot, bekerül a Guiness-rekordok könyvébe.

A rekordkísérletet bárki élőben követheti, azaz a kezdéstől a végéig bármikor be lehet ülni a terembe, a beülők ingyen nézhetik a filmeket, s nekik aludni se tilos.

Címkék: film, mozi, kultúra