Yehuda

Michale, Mark, Carrie. Életük rövid történetével kezdődik a könyv. Mindegyikben talál az olvasó olyant, amiben a saját életére ismer. Így kelti fel az író az érdeklődést. Viszont "nem üti le a magas labdát."

Egy-egy érdekes felvetéssel, egy izgalmas gondolattal indít. Ezekre mindig csak a következő fejezetben ígér választ. Persze előtte meg tudnunk mi a Fény, és mit jelent például a 99%-os valóság. Amivel nincs is baj. Csak egy idő után erről szól a könyv. A konkrét problémákra nem kapok egyenes válaszokat.

Olyan, mint egy sorozat. Egy szappanopera. A legérdekesebb résznél hagyják abba, de valójában semmi mondanivalója nincs.
Ez itt is így volt. Életszerű történetek, érdekes példák, izgalmas felvetések után nem kapok választ az közben felmerült kérdéseimre.

Tehát a szexről nem tudtam meg többet. "Egy párkapcsolatban érdemes fenntartani a vonzalmat, mert különben elhidegülnek a felek." Ilyen és ehhez hasonló közhelyekkel van tele.

"Azzal, hogy az Osztatlan Lélek, más néven a Részesülő megtagadta a Fény befogadását, s ezzel megtagadta saját természetét, megszüntette az okot, amely a szeparációt előidézte."
És itt elvesztem.  Ez már sok volt.

Azt viszont megtudtam, hogy a kabbalisták nem paráználkodnak. A kabbala szerint ugyanis a mindenség kulcsa a nemiség, azaz a fenséges, kozmikus jelentőségű dolog. Tehát én azt mondom: bátran keresse mindenki a hetedik menyországát! És ha ehhez szüksége van segítségre, olvassa el ezt a könyvet!

További könyvajánlók olvasásához klikkeljen ide!

Címkék: yehuda, kabbala, berg, sex, kultúra