Margit Proebst: A mi szakácskönyvünk Szerző: Stanics Adrienn | 2010. Január 04. - Hétfő 14:58 | Címkék: szakácskönyv, Margit, proebst, Kultúra
Kezdő háziasszony vagy éppen megszállott konyhatündér? Mindegyiknek szól Margit Proebst szakácskönyve. Huszonnégy szakács, 400 kedvenc receptjét osztja meg az olvasókkal. Lehet egyszerű, gyors vagy éppen ínyenc vendégváró.
Kevés olyan szakácskönyvet láttam eddig, amelyikben mindenki megtalálja a számítását. Kezdve onnan, hogy hogyan vásároljunk be egy átlagos hétköznapra, vagy ha vendégeket várunk. A konyhai eszközök közül mire van a legnagyobb szükség és mit tehetünk, ha hiányzik például a fokhagymanyomó.
Az alapfűszerek is kiemelt hangsúlyt kapnak. Kiderül: a mediterrán kakukkfű, rozmaring és zsálya a levesek, a mártások és halételek remek ízesítője.
A mi szakácskönyvünk sorra veszi az étkezéseket. Megtudhatjuk, hogyan készíthető egyszerű előétel, mint például a cukkinis tekercs. Ehhez milyen mártás vagy szósz illik.
A levesek fejezetben olyan recepteket találunk amelyek nemcsak kiadósak, hanem finomak is, akár csípős thai curryk vagy akár egzotikus ízükkel vonzanak. Megtaláljuk a zöldséges gazpacho-t, az almás töklevest, az olasz Minetrone-t, és az arab csicseriborsó-levest is.
Olasz paszta vagy inkább ázsiai sült tészta? A rizs és tésztafélékből készült ételek akár 15 perc alatt elkészíthetők.
A könyvből az is kiderül: burgonyából és tojásból olcsó és egyszerű fogásokat varázsolhatunk. Burgonyasalátákat, sült burgonyás csemegét, tortellini-féleségeket.
A húsok és szárnyasok című fejezet az igazi ragadozóknak szól. Legyen szó szeletelt, vagdalt vagy egyben sült csirkemellről, karácsonyi pulykáról, bárányról, nyúlról vagy szarvasról.
A könyvből a befőzéshez is találunk tippeket. A fűszerekben gazdag marinádok, chutneyk és befőttek ínycsiklandó kiegészítői lehetnek a húsoknak.
A könyvet jó szívvel ajánlom mindenkinek, hiszen lépésről-lépésre írja le az ételek elkészítésének módját. Mindenki megtalálhatja a számítását, a főzéstől kezdve a tálaláson át egészen a jó vendéglátásig.
További könyvajánlók olvasásához klikkeljen ide!