Szép kertek

A szerző évelőkkel foglalkozó kertész szakíró. Ezért kerttulajdonosként jól
ismeri a türelmetlenség érzését. Amikor gyors és látványos sikert akarunk
elérni kertünkben. Kínálatukban olyan növényekre hívják fel a figyelmet,
amelyek segítségével gyorsan megy a kertépítés. Nem kell megvárni amíg nagyra nőnek. Hiszen nagy méretben beszerezhetők. Sövénynövények, dézsások, gyepszőnyegek.

Abban is segít a könyv, hogy otthonos környezetet alakítsunk ki. A
stílusunknak megfelelő bútorokkal. Praktikus tanácsokat is kaphatunk. Például hogy készítsünk hullámzó virágkertet. Vagy megtudhatjuk, hogyan virágzik a kétnyári növény a harmadik évben. Milyen növények és színek illenek az északi, a romantikus és a klasszikus stílus kedvelőinek? Hogyan készítsünk függő fűszerkertet? Hány évente kell átültetni a dézsás növényeket? Az ültetésnél mi a leggyakoribb hiba? De kiderül az is, hogyan kápráztassuk el szomszédainkat, hogyan lehet a kis méretű erkélyt hangulatossá tenni. És hogyan legyen az előkert egész évben
feltűnő, mégsem hivalkodó.

Ötleteket kaphatunk a metszéshez és a kerti tavak kialakításához is.
A kerti kiadványban jól el lehet igazodni. Logikus és jól átlátható. A hasonló témájú könyvekkel ellentétben előzetes szakismeret nem szükséges hozzá. Ráadásul a szöveget folyamatról folyamatra színes fotók illusztrálják.

Az ügyes trükköket fortélyokat tartalmazó kerti kiadványt ajánlom minden kezdő és középhaladó kertésznek is. Hiszen nekik is számos újdonságot tartogat a könyv.

Jó és gyors kertészkedést!

További könyvajánlók olvasásához klikkeljen ide!

Címkék: kert, szép, kultúra