Épp ezért népszerűsíti az ivóvíz-fogyasztást a Kavíz Kaposvári Víz-és Csatornamű Kft. Egy elnyert uniós támogatás révén 24.480.000 forintból nyílt napokkal, rendezvényekkel, ismeretterjesztő filmekkel hívják fel a figyelmet arra, miért érdemesebb a jó minőségű városi csapvizet inni a palackozott ásványvíz helyett. 

Az Európai Unió által is támogatott programelemek célja: a fogyasztók figyelmének felhívása a takarékos ivóvízhasználat fontosságára; szemléletformálás keretében takarékos ivóvíz használati módok bemutatása; általános környezettudatosságra oktatás a szemléletformálás során; az ivóvízzel kapcsolatos általános ismeretek bővítése.

A városi klímanapon az érdeklődőknek a vízmű főmérnöke interaktív előadás keretében mutatja majd be a társaság működését és feladatait, emellett játékos feladatok várják a legkisebbeket. A víz világnapjához kapcsolódóan tavasszal nagyszabású rendezvényen mutatják be a víziközmű rendszer működését, lesz vakkóstolás ásványvíz kontra csapvíz témában, játékos, vízzel kapcsolatos ügyességi játékok, tesztek, totók, mikroszkópos vizsgálatok és vízóra szerelő bajnokság is.

A helyi televízióban olyan ismeretterjesztő kisfilmeket láthatnak majd, amely bemutatja a többek között a mélyfúrású kutakat, a szennyvíz-elvezetési technológiákat, valamint a labor működését.

A nyílt napokon a kaposvári vízmű telephelyein kalandozhatnak az érdeklődők, a Kaposvár környéki általános iskolásokat pedig rajzversennyel szólítják meg a témában.

Miért érdemes csapvizet inni a palackos ásványvíz helyett? Hol találhatók Kaposváron felszín alatti vízbázisok? Milyen a városi ivóvíz minősége? Hogyan spórolhatunk otthon a vízzel? - Minden kérdésre választ ad a KAVÍZ Kaposvári Víz- és Csatornamű Kft. most induló programsorozata.

"A „Víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálás a KAVÍZ Kft. szolgáltatási területén (KEHOP-2.1.7-19-2019-00013)” elnevezésű projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg."

Címkék: vízbázis, KAVÍZ, csapvíz, környezetvédelem, kis szines