Több mint ezer kaposvári diák számára kínál tartalmas és élménydús időtöltést a Csodaszarvas Iskolai Közösség Program. A Kodályos és a Kisfaludys fiatalokat napközis és ottalvós táborok is várják. A részvétel ingyenes, ha pedig túl sokan jelentkeznének, akkor a szervezők jutalom jelleggel válogatják ki a résztvevőket.

A nyári táborok komoly segítséget jelentenek a szülőknek, hiszen a digitális tanrend miatt sokan kényszerültek kivenni szabadságukat. Nem utolsó sorban ezek a közösségi alkalmak kiváló lehetőséget nyújtanak a gyerekeknek, hogy pótolják mindazokat az élményeket, amiket az elmúlt hónapokban elmulasztottak.

null

- Az online oktatás idején a társakat hiányolták legjobban a gyerekek. A táborokban most barátságokat építhetnek, megtanulnak újra egymásra figyelni, együttműködni, együtt játszani, közös élményeket szerezni a jövőre vonatkozóan is - nyilatkozta a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola főigazgatója, Szabóné Kudomrák Zsuzsanna.

A táborokban csak olyan gyerekek vehetnek részt, akiknek orvosi igazolásuk van arról, hogy egészségesek és közösségbe léphetnek. Emellett minden reggel testhőmérsékletméréssel és kézfertőtlenítéssel kezdődik.

Címkék: élménytábor, iskola, kaposvár, kis szines