A legtöbben a húsosabb füstölt árut keresték az elmúlt napokban a Kaposvári Nagypiac hentespultjainál. A kereskedők már korábban felkészültek a rohamra és a vásárlói igényekre.

„Van aki a kötözöttet szereti, kisebbet visz, másfél kilósat, a legtöbben pedig a darabolt sonkát viszik, ebből is sokat eladunk. A parasztsonka, ami a rendes hagyományos eljárással készül, eláll bármeddig. Sokan csak felakasztják a padlásra vagy berakják a hűtőbe aztán később eszegetnek belőle.” - árulta el Korpics Tibor, üzletvezető.

sonka

Az ünnepi asztalról, a sonka mellől természetesen a tojás sem hiányozhat. Ilyenkor egy-egy család átlagosan 20-30 darabot vásárol. A tojás egy része süteményekbe kerül, másik részét pedig megfestik az emberek.

„Sütéshez nagyobbat, festéshez kisebbet vagy közepeset visznek. Aminek világosabb színű a héja, azt jobban befogja a festék, azt viszik festéshez. De minden méretből fogy ilyenkor rengeteg" - mondta el kérdésünkre Bóka Enikő Réka, kereskedő.

A hagyományos húsvéti menühöz sokan vásároltak még friss zöldségeket, főleg újhagymát és retket, de tormából is sok fogyott mostanában a kaposvári piacon.

Címkék: Kaposvári Nagypiac, sonka, roham, tojás, húsvét, kis szines