Ludván Andrea vezető kisgyermeknevelő örömmel számolt be arról, hogy az elmúlt év igazi sikertörténet a kicsiny bölcsőde életében. A tervezés és álmodozás időszaka után 2020 márciusában nyithatta meg kapuit a Mesebárka Evangélikus Családi Bölcsőde Kaposváron, a 48-as ifjúság útja 20-as szám alatt.

Az indulás nehézségei mellett a koronavírussal is meg kellett küzdenie az új létesítménynek, mégis égi csodaként élték meg a munkatársak, hogy telt házzal és októbertől egy újabb csoporttal is gazdagodhatott az evangélikusok első kaposvári nevelési, gondozási intézménye.


a Mesebárka Evangélikus Családi Bölcsőde felvételeia Mesebárka Evangélikus Családi Bölcsőde felvételeia Mesebárka Evangélikus Családi Bölcsőde felvételeia Mesebárka Evangélikus Családi Bölcsőde felvételeia Mesebárka Evangélikus Családi Bölcsőde felvételeia Mesebárka Evangélikus Családi Bölcsőde felvételei
a Mesebárka Evangélikus Családi Bölcsőde felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

„A szülők bátorságát és elszántságát, hogy bizalommal fordultak felénk, kedves szóval, odafigyeléssel és sok szeretettel szeretnénk meghálálni a nálunk nevelkedő gyermekek irányába” - fogalmazott Pongráczné Győri Boglárka evangélikus lelkész, aki heti rendszerességgel tart játékos, zenés hittanfoglalkozást a bölcsődében.

A Mesebárka Evangélikus Családi Bölcsődében cseperedő kisgyermekek nagyon fogékonyak a zenére, a játékos feladatokra, a bibliai történetekre, az izgalmas kézműves foglalkozásokra, amelyek mind-mind színesítik a Manó hittan nevet viselő bölcsődei programot.

Fontosnak tartják a fenntartó egyház vezetői, hogy ne csak nevében legyen evangélikus az intézmény, így játékos formában szeretnék a keresztyén értékeket a legkisebb korosztálynak is megmutatni. Az egymás elfogadása, a szeretet, az odafigyelés, a segítségnyújtás és a közösség fontossága mind-mind olyan érték, amelyet a bölcsőde szeretne zászlójára tűzni.

Pongrácz Máté lelkész elmondta, hogy a bölcsőde két csoportjának teljes belső tere kialakításra került az előző év tavaszán, így új bútorok, eszközök várják a jelentkező kisgyermekeket. A nyár folyamán a bölcsőde udvarán is fejlesztést végeztek, így egy új terasz lett kialakítva, valamint új kültéri játékok elhelyezésére és térkövezésre került sor az udvar területén, ahol a kisgyermekek örömmel motorozhatnak, játszhatnak. A tavasz folyamán további célként homokozókat és a kicsiny kert rendezését szeretné megvalósítani a fenntartó egyház.

Az intézmény születésnapját egy születésnapi bulival szeretnék a kisgyermeknevelők megünnepelni a bölcsőde falain belül, ahol egy hatalmas torta fogja várni a kis matrózokat. Az intézményen kívül pedig a Kaposvári Evangélikus Templomban istentisztelet keretében adnak hálát a gyülekezet tagjai az elmúlt egy évért és Isten gazdag áldásaiért!

Köszönjük a beszámolót és a fotókat Pongrácz Máté, evangélikus lelkésznek!

Címkék: Mesebárka, evangélikus, évforduló, bölcsőde, születésnap, család, Kaposvár, kis szines