Hosszú hétvégével indul a 2021-es év, viszont ezzel véget is ér az örömünk, hiszen alig lesznek nagyobb munkaszüneti időszakok az idei évben. Egyetlen négy napos hosszú hétvégével számolhatunk csak az új évben, hiszen több ünnepünk is pont szombatra vagy vasárnapra esik. Mutatjuk is az idei hosszú hétvégéket:

Mint említettük, január 1. pont péntekre esik, így három napos szünettel indul az újév. Ezt követően március 15-e hoz nekünk újabb három napos hétvégét, hiszen a forradalom és szabadságharc ünnepe hétfőre esik.

Nagypéntek és a Húsvét hozza el nekünk idén az egyetlen négy napos szünetünket április 2. és 5. között.

Május 1. idén szombatra esik, ahogy október 23. is, így azokon a hétvégéken nem kapunk plusz pihenőnapokat.

Május 22-24. Pünkösd, ekkor értelemszerűen jár a három nap pihenő, ahogy Augusztus 20-i hétvégén is örülhetünk, hiszen az államalapítás ünnepe péntekre esik.

Mindenszentek hétfőre esik idén, tehát október 30. és november 1. között is hosszú hétvégézhetünk, de az év végére jön a sokk: a Karácsony, vagyis december 25-26. pont szombatra és vasárnapra esik, így egy teljesen átlagos három napos hétvégénk lesz, de az is csak úgy, hogy december 24-ét le kell dolgozni december 11-én szombaton.

Címkék: ünnepnap, 2021, hosszú hétvége, kis szines