Hat éve készítenek kosarakat a kelevízi asszonyok a közmunkaprogram részeként. Ennek révén összesen 14 ember szerzett szakmát, csökkentve a munkanélküliséget és erősítve a helyben foglalkoztatást. A faluban 80 család él, közülük 30 hátrányos helyzetű és rászoruló. A hátrányos helyzetű családok megsegítését is megköszönték ma a díjátadáson.

Laczkovics Zoltán már több , mint 15 éve segít reggelente a zebrán átkelni a gyerekeknek és szüleiknek Kisfaludy Utcai és a Kodály Zoltán Általános Iskolák előtti zebrán. Az ő példamutató segítségét is mások figyelmébe ajánlották a díjazással.

Horváth András az Országos Mentőszolgálat dolgozójaként a kaposvári rendezvényeken segíti önkéntes munkájával a szűrővizsgálatokat. A vírushelyzetben pedig a mentőautók fertőtlenítésben vesz részt.

Schererné Fenyvesi Zsuzsanna, a Somogy Megyei Család Esélyteremtő és Önkéntes Ház irodavezetője szerint a mostani világjárvány alatt különösen nagy szükség van az ilyen elhivatott emberekre. Az önkéntesség Kaposvár számára is fontos, hangsúlyozta Dér Tamás alpolgármester a köszöntésen.

Az Önkéntesek Nemzetközi Napját 1985 óta minden év december 5-én ünnepli a világ. A Somogy Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház hagyományteremtő céllal első alkalommal köszönte meg kedden ezt a munkát.

Címkék: Esélyteremtő és Önkéntes Ház, önkéntesek nemzetközi napja, Somogy Megyei Család, kis szines, kaposvár