"Hova tűnt a csodaszép ajándék? Ki ette meg a karácsonyi bejglit?" Ezekben a témaköröben vár ünnepi témájú izgalmas krimiket az általános- és középiskolás diákoktól a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

A zsűri kiemelten értékeli azokat az alkotásokat, amelyek tükrözik az adventi időszak szépségét, a karácsony közeledtét, valamint fontos szempont, hogy az alkotás tükrözze, mit tesz a család azért, hogy
ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

Emellett rajzversenyt is hírdet a rendőrség hasonló témában. A rajzolóktól azt kérik, rajzolják le az adventi időszak szépségét, a karácsony közeledtét, illetve azt, hogy mit jelent a gyerekek számára a biztonság.

Korosztályok:
I. korcsoport: 6–10 éves tanulók
II. korcsoport: 11–14 éves tanulók
III. korcsoport: 15-18 éves tanulók

A pályázat benyújtásának módja:
Minden jelentkező csak egy alkotással, és egy rajzzal indulhat a pályázaton. A krimi terjedelme maximum másfél oldal lehet. Írni lehet kézzel, vagy gépen. A rajzok csak kézzel készülhetnek.

A pályaműveket szkennelve kell beküldeni az ovarih(kukac)somogy.police.hu e-mail címre 2020. december 16-án 14 óráig. A pályázatok mellé csatolják a pályázó gyermek nevét, intézmény nevét, életkorát, osztályát, e-mail címet, telefonszámot!

Elbírálás:
Minden korosztályban 3-3 művet fogunk díjazni, amit egy szakmai zsűri ítél oda. A díjat házhoz szállítják a rendőrség munkatársai!

Címkék: krimi, rajz, pályázat, rendőrség, verseny, kis szines