A nyolcadikos csapat tagjai már szinte önállóan dolgoznak. Számos példát oldanak meg a szakkörök alkalmával. A fiatalok azt mondják: imádják a matematikát, ezért is készülnek most egyszerre több versenyre.

- Indulunk a Zrínyi Ilona, a Varga Tamás és a Bolyai Matematika versenyen is. Ezekhez komoly tudás kell, de a felkészítőnknek, Andrea néninek köszönhetően próbálunk majd minél jobban szerepelni - nyilatkozta kérdésünkre Pap Attila.

A hatodikos csapat tagjai már összeszoktak, hiszen évek óta közösen járnak matekverenyekre.

Rédling Máté szintén a tanárukat emelte ki, ugyanis Petőné Mózes Gabriella állította össze a csapatukat.

A sok munka eredményeképpen a Zrínyis diákok az elsők között jutottak be a Bolyai Matematika Csapatverseny országos döntöjébe. Felkészítő tanáruk szerint ezek a tanulók rendkívül motiváltak és céltudatosan dolgoznak.

- Tulajdonképpen önjáróak. Maguktól csinálják a feladaokat és otthon is sokat foglalkoznak a matematikával. Van, hogy inkább ők hajtanak engem - tette hozzá a Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskola matematika tanára, Harangozó Andrea.

A Bolyai verseny országos fináléját két hét múlva rendezik meg online. A kaposvári gyerekek a döntőben szeretnének az első tízben végezni.

Címkék: zrínyi iskola, matematika, verseny, kis szines