Milyen szülő vagyok? Ez az egyik legfőbb kérdése annak az új szakmai programsorozatnak, amit a Vadvirág Alapítvány indított el. A főképp gyermekek fejlesztésével foglalkozó szervezet most a szülőkhöz szól, nekik próbálnak segíteni abban, hogyan is fejleszthetik érzelmi intelligenciájukat.

Sokan azokat a nevelési módszereket alkalmazzák a mai gyermekeken, amit még ők tapasztaltak a szüleiktől, és hiába teszik ezt a legjobb szándékkal, a mai felgyorsult világban ez már nem biztos, hogy helytálló.

- A legnagyobb értéke a példamutatásnak van és ez a szülő-gyerek kapcsolatban nagyon erősen jelen van. Ha a szülő jól tudja segíteni a különböző hétköznapi helyzetekben, konfliktusokban a gyerekét, át tudja érezni, át tudja éreztetni ezeket a helyzeteket, akkor a kigyermek sokkal nagyobb mértékben fog-e területen fejlődni - tette hozzá Kárpáti Anikó, a Vadvirág Alapítvány szakmai igazgatója.

Mindez pedig nemcsak a gyermekkort befolyásolja, hanem a későbbi társas kapcsolatokat is. A szülők akadémiája még 8 előadást tart májusig, a részvétel egy előzetes regisztrációt követően ingyenes.

Címkék: szülő akadémia, vadvirág alapítvány, család, kis szines