Közel 80 középiskolás részvételével, idén is megrendezték a Fém Siluett Légfegyveres Lövészversenyt. A tabi Rudnay Gyula Szakképző Iskola meghívására még Keszthelyről is érkeztek fiatalok. Míg a lányoknál az Eötvös Loránd Műszaki Technikum diákjai nyakába került az aranyérem, a fiúknál a házigazda tabiak állhattak a dobogó legfelső fokára.

Kedvező időjárás mellett mérhették össze tudásukat a nevezők az immár tradíciónak számító nyíltirányzékú légpuska versenyen. A párbajon négyfős, fiú és lány csapatok indultak. Érkeztek diákok Kaposvárról, az Eötvös Loránd Műszaki Technikumból, a Siófoki Krúdy Gyula Technikum és Gimnáziumból, Szőcsénypusztáról, a Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolából, sőt még a Keszthelyi Vajda János Gimnáziumból is. A jó hangulatú eseményen a szervezők ételcsomaggal is kedveskedtek.

A viadalon 5 próbalövést és 3x5 értékelt lövést kellett leadni álló helyzetből a 10 méterre elhelyezett fém célokra. A próbalövésekre 4 perc, az értékelt lövésekre pedig sorozatonként 3 perc állt a versenyzők rendelkezésére.

A lányok versenyében az Eötvös tanulóinak nem akadt legyőzőjük, gyorsaságukkal és pontoságukkal csapatban és egyéniben is elhozták az aranyérmet, a fiúknál pedig a Rudnay diákjai diadalmaskodtak.

A versengés mellett a rendezvény jó alkalom volt arra is, hogy a diákok tapasztalatot cseréljenek, gyakoroljanak, pontosítsanak eddig megszerzett tudásukon. A győztes csapatokat serleggel díjazták, a legjobb lövők aranyéremmel és oklevéllel gazdagodtak.


Csapatverseny (lányok):

1. helyezés: Eötvös Loránd Műszaki Technikumból
2. helyezés: Rudnay Gyula Szakképző Iskola
3. helyezés: Rudnay Gyula Szakképző Iskola

Csapatverseny (fiúk):

1. helyezés: Rudnay Gyula Szakképző Iskola
2. helyezés: Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola
3. helyezés: Rudnay Gyula Szakképző Iskola

Egyéni (lányok):

1. helyezés: Grünfeld Zsófia - Eötvös Loránd Műszaki Technikumból
2. helyezés: Horváth Csenge - Eötvös Loránd Műszaki Technikumból
3. helyezés: Károly Laura - Rudnay Gyula Szakképző Iskola

Egyéni (fiúk):

1. helyezés: Kótai István - Rudnay Gyula Szakképző Iskola
2. helyezés: Tátrai Gábor - Rudnay Gyula Szakképző Iskola
3. helyezés: Tordai Péter - Rudnay Gyula Szakképző Iskola

Címkék: bábonymegye, lőtér, verseny, kis szines