Újra óraátállításra kerül sor most vasárnap, hajnali 3:00 órakor 2:00 órára kell visszaállítani az órákat. A téli időszámítás hivatalos kezdete a gyakorlatban azt is jelenti, hogy egy órával többet aludhatunk, mivel visszafelé tekerjük az órát.

Ez azonban nem sokáig lesz ez így, hiszen az Európai Parlament a tavaszi és őszi óraátállítás 2021-től kezdődő eltörlése mellett foglalt állást korábban - írja a portfolio.hu.

Az Európai Unió tagállamaiban egyelőre halasztódik a döntés, így Magyarországon sem dőlt még el, hogy végül a nyári vagy a téli időszámítást választjuk, ugyanakkor sokan az utóbbi mellett érvelnek.

Az óraigazítás néhány belföldi és nemzetközi vonatot érint, a menetrendet azonban emiatt nem kellett módosítani – írta a Mávinform. Egyben kiemelték, hogy a belföldi járatok közül a Nyugati pályaudvarról 0:52-kor és 1:52-kor Szobra, valamint a 0:43-kor és 1:43-kor Szolnokra induló vonat a nyári időszámítás szerint közlekedik a teljes útvonalon. Már a téli időszámítás szerint indul vonat a Nyugati pályaudvarról Esztergomba, Szolnokra, Szobra, Debrecenből Nagykerekire, Debrecenből a Nyugatiba, Lajosmizséről a Nyugatiba, Szolnokról és Kelebiárólva Keleti pályaudvarra.

Címkék: europai unió, téli időszámítás, máv, óraátállítás, kis szines