Tavaly fejeződött be a kaposvári vár régészeti feltárása. Az ásatások során palánkfalakat és vizesárkot, valamint több tárgyi leletet is találtak. Az ásatások befejeztével most elindulhat a volt Nostra területén a munka.

A középkori vár helyén egy annak a történetét bemutató történelmi tanösvény és tematikus játszótér épül, ahol a többi között nemcsak az erődítmény szerkezetével, hanem annak uralkodóival és a törökök ellen harcoló hős katonákkal is megismerkedhetnek majd a városlakók.

A szerdai alapkőletételen elhangzott, a tanösvényen kívül lesz még egy szabadtéri rendezvénytér a hozzá tartozó járdákkal, sétautakkal, parkolókkal, egy csaknem 80 négyzetméteres kerékpárpont, bővítik majd a térfigyelő kamerarendszert és a parkosítás során fasort is telepítenek.

A beruházással új kapu nyílik majd a belváros és a Cser között, ezzel pedig ez a városrész is új funkciót kap majd.

- Ezen a sokáig szunnyadó mégis különleges helyszínen olyan fejlesztést kell végrehajtanunk, amellyel emléket állíthatunk őseinknek, olyan fejlesztést ugyanakkor amellyel méltóvá tehetjük a környéket a mai városunkhoz és amellyel bizony a jövőnek is üzenhetünk - nyilatkozta a szerdai ünnepségen Kaposvár polgármestere, Szita Károly.

Az egykori Nostra területe a Németh István Program keretén belül 605 millió forintból újul meg, és várhatóan jövő nyárra lesz kész.

Címkék: vár, nostra, építkezés, reklám, kaposvár, kis szines