Önerőből újította fel a Kapos Atlas Gépgyár Kft. az Eötvös Loránd Műszaki Technikum egyik tantermét. Mintegy 3 millió forintból plafontól a padlóig mindent korszerűvé varázsoltak, amit kellett, kicseréltek. A rekonstrukció példaértékű összefogással valósult meg, a munkálatokban ugyanis olyanok is részt vettek, akik egykor az iskola tanulói voltak. Sokszor szabadidejükben, szűk három hónap alatt összesen csaknem 30-an dolgoztak azon, hogy a diákok szebb és komfortosabb környezetben tanulhassanak.

A cég képviseletében Biró Krisztina HR vezető az ünnepélyes átadón hangsúlyozta, hagyományt szeretnének teremteni a teremfelújítással, s remélik, a kezdeményezéshez más vállalatok is csatlakoznak majd.

Okoseszközzel is felszerelt tehetséggondozó termet avattak a gépipariban hétfőn, a diákok a tanévkezdéssel már birtokba is vették a megújult helyiséget. A Kapos Atlas munkatársai újraépítették az elektromos hálózatot, kicserélték a fűtésrendszert, és a padlót is felújították. A világítást költséghatékony LED-es lámpatestek biztosítják, az új padok mellett pedig digitális tábla segíti az oktatást – ezzel is növelve a diákok és tanárok komfortérzetét. Biró Krisztina HR vezető hangsúlyozta, a vállalat a jövőben is számít az iskolából kikerülő szakemberekre, s bízik abban, hogy mások is követik példájukat.

A 210-es tanterem felújítása szolgáljon jó példával mindenkinek: cégeknek, magánszemélyeknek, intézményeknek és közösségeknek, hogy közös összefogással mindannyian hozzájárulhatunk fiataljainak, gyerekeink fejlődésének támogatásához. Mert valljuk, hogy minőséget csak minőségi környezetben lehet tervezni, gyártani és kiváltképpen tanulni – fogalmazott Biró Krisztina.

Mérföldkőnek nevezte a társadalmi munkában végzett teremfelújítást Takács Szilvia igazgató is. Mint mondta, mindennap azon dolgoznak, hogy a diákok megragadják a lehetőségeket tudásuk fejlesztéséhez, amellyel a jövő mérnökei, technikusai lehetnek, kiváló szakemberekké válhatnak.

Fontosnak tartom kiemelni, hogy az ilyen típusú társadalmi felelősségvállalással olyan célkitűzéseket támogatott a vállalkozás, mely mind az iskola, az itt szakmát tanuló diákok, mind a Kapos Atlas Gépgyár Kft. fejlődését fogja szolgálni. Hisz ebben a teremben lehetőségünk lesz a tanulókat felkészíteni a szakmai tanulmányi versenyek elméleti, írásbeli részére, a tehetséges tanulók itt készülhetnek felsőoktatási tanulmányaik megalapozására – emelte ki beszédében Takács Szilvia. Az igazgató külön köszönetet mondott egykori tanítványának, Rogán Zsolt beszerzési vezetőnek, aki mindvégig fáradhatatlan lelkesedéssel koordinálta a munkafolyamatokat.

Címkék: kapos atlas, szakképzési központ, terem, kis szines