Minden évben családi napon kapcsolódhatnak ki a Videoton dolgozói. Itt házastársukkal, gyermekeikkel közösen tölthetnek el egy jó hangulatú délutánt. A cég karácsony előtt egy vacsorával és ünnepséggel is megköszöni a dolgozók éves munkáját. Ezen a programon is a közösségépítés az egyik cél.

A gyermekeket nevelők iskolakezdési támogatást kapnak, a vállalkozás pedig renszeresen szervez szűrővizsgálatokat, véradásokat is. A diákmunka programnak köszönhetően a Videotonos gyerekek abból is ízelítőt kaphatnak, milyen munkát is végeznek a szüleik nap, mint nap.

A többi között ezekért a családbarát intézkedésekért nyerte el a város egyik legnagyobb foglalkoztatója a magyar kormány Családbarát Munkahely védjegyének bronz fokozatát.

A cégvezetők tapasztalata az, hogy a családbarát munkakörülmények a dolgozók elégedettségéhez is hozzájárulnak, így megmarad a munkaerő és kiegyensúlyozott körülmények között zajlanak a gyártási folyamatok is.

- Odafigyelünk arra, hogy a dolgozók ne csak mint munkahelyre tekintsenek a Videotonra, hanem tényleg egy közösségre, ahol nemcsak a munkát jönnek elévgezni, hanem tényleg egy közösség részének érezzék magukat. Ez azt erősíti meg, hogy jó irányba haladunk - tudtuk meg Fábián Balázstól, a Videoton Elektro-Plast Kft. ügyvezetőjétől.

A cég a jövőben még több családbarát intézkedést tervez. Ezek közé tartozik a munkakörülmények folyamatos javítása és a rugalmas foglalkoztatás biztosítása is.

Címkék: családbarát munkahely, videoton, díj, kis szines