A Szent István Egyetem Kaposvári Campusa konzorciumi partnerként mintegy 45 millió forintból gazdálkodhat majd. Ennek keretében egy modern eszközökkel felszerelt hippológiai szaktantermet alakítanának ki, de megújítanák a gyakorlati képzést szolgáló Pannon Lovasakadémia lovas felszereléseit valamint a magyar és angol nyelvű tananyagokat is.
A Szent István Egyetem Kaposvári Campusának jogelődjeként a Kaposvári Egyetem pályázatot nyújtott be a 2014–2020 közötti INTERREG V-A Magyarország-Horvátország határon átnyúló együttműködési programra, mely a felsőoktatásban való együttműködést támogatja - adta hírül honlapján az egyetem.

A sikeresen elnyert projektet a Križevci Mezőgazdasági Főiskola vezeti, építve a kaposvári lovas felsőoktatási tapasztalatokra. Az EQUIEDU projekt időtartama 20 hónap.

A Križevci Mezőgazdasági Főiskola dékánja, Marijana Ivanek-Martinčić a projektnyitó online rendezvényén kiemelte, hogy számukra a legfontosabb egy lovas sportközpont létrehozása a Horvát Lovas Szövetség támogatásával.

Dr. Bokor Árpád a projekt magyarországi felelőse elmondta, hogy egy hippológia szaktantermet kívánnak kialakítani a Kaposvári Campuson, melyet olyan berendezéssel látnának el, mint például a 3D anatómiai lómodell, oktatási célra használt szoftverek, valamint a precíziós célokat is szolgáló, mozgás kiértékelésben és edzés során is egyaránt hasznos GoPro kamerák. Szintén megújítják és fejlesztik a gyakorlati képzést szolgáló Pannon Lovasakadémia lovas felszereléseit, valamint magyar és angol nyelvű tananyagokat. Piaci igényekhez igazodva frissítik és átdolgozzák a 2013-ban indított Lótenyésztő és lovassport szervező agrármérnök alapszak tematikáját.

Željko Gagro a Horvát Lovas Szövetség főtitkára a rendezvény zárásaként ismertette a Szent István Egyetem Kaposvári Campusával folytatott együttműködés időrendjét, valamint Križevci alpolgármestere Danijel Šaško is támogatását fejezte ki a projekt megvalósulásával kapcsolatban.

Címkék: lovas képzés, projekt, kis szines, Kaposvár