Lassan két éve már lámpás kereszteződés segíti az autósok, gyalogosok és kerékpárosok közlekedését a Tüskevári csomópontnál. Idén biztonságosabb és kezelhetőbb lett a forgalom a Kaposvár Aréna környékén és a Mindszenty téren is. Ezeken a helyszíneken egyebek mellett új kanyarodósávokat is kialakítottak.

Az önkormányzat az elmúlt években 560 millió forintot költött arra, hogy a csomópontokat átalakítsa, biztonságosabbá és korszerűbbé tegye.

- Ezek a beruházások mind azt szolgálják, hogy a kaposváriak biztonságosabban tudjanak közlekedni - mondta egy keddi sajtótájékoztatón Kaposvár polgármestere, Szita Károly.

Az, hogy javult a városban a közlekedésbiztonság, a rendőrségi adatokból is látszik. Mára ugyanis eltűntek a városból a balesetveszélyes kereszteződések.

- Kaposváron szerencsére nem lehet kimutatni olyan kereszteződést, olyan gócpontot, ami közlekedési balesetekkel érintett lenne. Nagyon sok a lámpás kereszteződés, ahol már lámpa segíti a járművek áthaladását, a gyalogosknak pedig intelligens zebrák épültek, hogy biztonságosan átkelhessenek az úttesteken - tette hozzá Varga Zoltán, a Kaposvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

A sajtótájékoztatón azt is bejelentették: hamarosan megújul a Hajnóczy utca és a Jutai út kereszteződése is. Itt vagy körforgalom, vagy pedig lámpás csomópont segíti majd a kaposváriak közlekedését.

Címkék: csomópont, közlekedés, kaposvár, kis szines, baleset