Tehetségbarát önkormányzat-díjat kapott Kaposvár. Az elismerést dr. Pintér Rómeó alpolgármester és Battyányi Beáta civil és roma referens vehette át hétfőn. A somogyi megyeszékhely tehetséggondozó programjai igen sokrétűek, hiszen a legkisebbektől, egészen az egyetemistákig biztosított, hogy a fiatalok tehetsége felszínre kerüljön. 

Külön említést érdemel két helyi kezdeményezés, a Kaposvár Számít Rád és a Roma Ösztöndíj. Ezeknek a lényege, hogy a diploma, valamint a szakmai végzettség megszerzése után a fiatalok Kaposváron telepedjenek le és helyezkedjenek el, ezzel is hozzájárulva a város fejlődéséhez.

- Magyarország legfontosabb erőforrása az ember, ezért a tehetségek gyarapítása közös feladat - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a díjátadón. Novák Katalin szerint a koronavírus-járvány miatt rendkívüli körülmények vannak, sokan azt hiszik, most hátra lehet dőlni, mert elég a túlélés, de akiben tehetség, akarat és kitartás van, meglátja a rendkívüli helyzetben a lehetőséget, és akkor is dolgozik, amikor mások pihennek.

A Tehetségbarát önkormányzat-díjat olyan önkormányzatok nyerhetik el, amelyek folyamatosan segítik a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását, és példamutató együttműködést folytatnak a tehetséggondozó szervezetekkel. A kitüntetést idén Kaposvár mellett Budakeszi, Zalaegerszeg, Biatorbágy, Zirc, és Páty önkormányzata kapta.

Címkék: tehetségbarát önkormányzat, díj, kaposvár, kis szines