Az egyik legnépszerűbb kerékpáros célpont Kaposváron a Deseda. De a városban is több kilométernyi kerékpár sávot alakítottak ki. A kaposvári Tourinform Iroda vezetőjétől, Máyerné Bocska Ágnestől megtudtuk: a helyiek és a vendégek is előszeretettel bérelnek biciklit, hogy felfedezzék a környéket.

Kaposvár térségében ráadásul újabb kerékpárutak épülnek.

- Épül a zselici kerékpárút, ami Kaposvártól-Kaposvárig tart majd, kilenc település konzorciumából, 1,3 milliárd forintból. Elindul Kaposvárról Szenna irányába és a 67-es úton Simonfa irányába érkezik vissza - tudtuk meg a térség országgyűlési képviselőjétől, Gelencsér Attilától.

Ezen kívül pedig felújítják a Nagyberki-Szabadi bringás utat is. A Kaposvárt-Szigetvárral összekötú kerékpár út már régi álma volt mind a két városnak. Ez is megvalósulhat. A nyomvonal fő vonalát a régi vasútvonal adja majd.

- A megvalósíthatósági tanulmány elkészült és nemsokára indul a közbeszerzési eljárás - tette hozzá Nagy Csaba, Baranya megye országgyűlési képviselője.

A csaknem 40 kilométeres kerékpárút olyan turisztikai látnivalókat érint majd mint például az Almamellkéi kisvasút, vagy a Bőszénfai szarvasfarm.

Címkék: szigetvár, kerékpár, kaposvár, kis szines