Az Arany János utca – Hegyi utca, illetve a Pécsi utca – Mező utca kereszteződésében végzett munkálatok célja az volt, hogy biztonságosabbá, egyszerűbbé és hatékonyabbá váljon a közlekedés – mondta Pintér Rómeó alpolgármester a péntek délelőtti sajtótájékoztatóján.

A közlekedés a mindennapi élet alapja. Alapja annak, hogy eljussunk úti célunkhoz, akár az iskolába, a munkahelyre, vagy éppen az otthonunkba. De alapja a jól működő helyi gazdaságnak is, hiszen a vállalkozások versenyképességének igen fontos tényezője a megközelíthetőség – fogalmazott Kaposvár alpolgármestere a Mindszenty téren tartott sajtótájékoztatóján.

Pintér Rómeó hangsúlyozta: idén is folytatódik a város út- és járdafelújítási programja, amelynek részeként meghatározó fejlesztések történnek. Ezek egyike a nemrégiben elkészült Pécsi utca – Mező utcai csomópont korrekciós fejlesztése, ahol a biztonságos közlekedés érdekében a forgalmi sávok íve és a kikanyarodás módja is megváltozott.

A gyalogátkelőhelyeket áthelyezték, így a kereszteződés mindegyik ágán biztonságosan át tudnak kelni a gyalogosok. Új festést és akadálymentes kialakítást is kaptak a gyalogátkelőhelyek. Megújult a közvilágítás is a csomópontban, több kandelábert cseréltek a szakemberek, a megmaradó lámpaoszlopokat pedig újrafestették.

A másik jelentős fejlesztés az Arany János utca – Hegyi utcai csomópontjában zajlott, amelynek elsődleges célja az volt, hogy az új arénához, illetve az egész sportkomplexumhoz irányuló, megnövekedett forgalmat kezelhetővé tegye.

Ennek során az Arany János utcában szabályos lekanyarodó sávot alakítottak ki a szakemberek. A Zaranyi út elejét kiszélesíttették, hogy három teljes értékű sáv is elférjen. A Hegyi utcában a gyalogátkelőhelyet áthelyezték, és a társasházak hulladéktárolói sem az úttestet foglalják már el. A csomópont átépítése során a közvilágítás és a kapcsolódó járdaszakaszok is megújultak.

Pintér Rómeó röviden szólt a várost érintő két legnagyobb beruházásról, a 67-es gyorsút megépítéséről és a Kaposvári Közlekedési Központ kialakításáról is, majd köszönetet mondott a városlakók munkálatok idején tanúsított megértéséért és türelméért.

Címkék: csomópont, közlekedés, kaposvár, kis szines