- Kollégám Antal László ezredes úr egy olyan bejelentést szeretne tenni, ami nagy mértékben befolyásolja Kaposvár munkaerőpiaci helyzetét - a logisztikai ezred parancsnoka, Gavlik Péter ezzel vezette fel az alakuló műszaki zászlóaljról szóló sajtótájékoztatót. A koronavírus-járvány idején a Magyar Honvédség felvételt hirdetett olyanoknak, akik elvesztették a munkájukat.

A mai nappal indult a hat hónapos időtartamú speciális önkéntes katonai szolgálat, valamint a hosszú távra szóló műszaki zászlóalj felállítása. Ők bontó, építő és felújító munkákat végeznek majd a honvédségen belül. Összesen 320 munkahely jön létre, amelyből 110 Kaposváron lesz.

- Várunk minden olyan katonajelölt kollégát, aki szeretne hozzánk csatlakozni és a tizennyolcadik életévét betöltötte. Hosszútávú életpályát tudunk biztosítani az érdeklődőknek, továbbtanulási lehetőséggel - tette hozzá Antal László parancsnok.

A toborzás már megkezdődött, a zászlóalj vezetése is összeállt és eddig mintegy 40 szakember jelentkezett műszaki építőnek.

- Azok, akik még nem voltak katonák, először egy alapkiképzést kell teljesíteniük. Ezt követően térnek majd vissza Kaposvárra és állnak munkába - nyilatkozta dr. Szabó István, a Műszaki Támogató Zászlóalj parancsnoka.

A logisztikai ezred parancsnoka Gavlik Péter elmondta, a műszaki építői szakemberek mellett több mint 50 ember jeletkezett a hat hónapos speciális önkéntes katonai szolgálatra Kaposvárról és környékéről. Az ő kiképzésük is ma kezdődött el.

Címkék: toborzás, katonaság, kaposvár, kis szines