A koronavírus járvány miatt március 12-én felfüggesztett „Szülőföldem Somogyország” Programra vissza nem térítendő támogatási igényt a tanév vége miatt ezúttal nem iskolák, hanem Somogy megyei települési- és települési nemzetiségi önkormányzatok nyújthatnak be.

A program célja változatlan, a résztvevő gyermekek kirándulásuk során ismerjék meg Somogy megye jelentősebb nevezetességeit, látnivalóit. Feltétel, hogy a pályázó egy napos kirándulását Somogy megyébe szervezze a gyermek lakóhelyétől távolabb eső településre július, augusztus vagy szeptember hónapokban.

A megyei önkormányzat – a beérkezett igények függvényében 3.000.- – 5.000.- forint közötti támogatást biztosít gyermekenként a jótékonysági Megyebál bevételének 3,7 millió forintos keretéből.

Támogatás kizárólag 18. életévüket be nem töltött, a településen állandó lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező gyermekek számára igényelhető.

Településenként csak egy pályázat támogatható. A pályázatok végső beérkezési határideje 2020. június 30.

A részletes pályázati kiírás és a jelentkezési lap megtalálható a Somogy Megyei Önkormányzat honlapján, a www.som-onkorm.hu/felhivasok menüpont alatt.

Címkék: szülőföldem somogyország, kirándulás, támogatás, kis szines