Pénteken nyit a kaposvári Virágfürdő. A koronavírus-járvány miatt azonban különböző óvintézkedések várnak majd a fürdőzőkre.

A strandfürdő területén a hatóságok ajánlása alapján egyszerre legfeljebb 1700 fő tartózkodhat.

A fürdő minden nap 11:00 és 19:00 óra között tart nyitva.

A strandra csak a főbejárat felől lehet bejutni. Az aulában található pénztárakat a 1,5 méteres védőtávolság betartásával lehet megközelíteni ezeket a padlón is jelölik.

Jegyvásárlás után karórával lehet belépni a fürdő területére az alábbi rendszer alapján:

  • 1.,2., pénztár vendégei a pulttól balra található forgókapukon léphetnek be
  • 3.,4., pénztár vendégei a pulttól jobbra található forgókapukon léphetnek be
  • Csoport érkezése esetén annak vezetője vásárolhatja meg a belépőjegyeket, a többiek addig a bejárat előtt várakozhatnak, majd a jegyvásárlás után a csoportvezetővel együtt mehetnek be a strandra.

Az aulában várakozási lehetőség nincs.

null

A strandra az alábbi útvonalon jutnak el a vendégek: pénztár - gyógyászat folyosó - strand forgókapu. Az öltözőben csak az öltözőszekrényeket lehet igénybe venni, a ruhazsákokat nem.

A strand területén kötelező a papucs használata, csakúgy, mint az elő – és utózuhanyzás a medencéből való ki – és belépéskor.

A kapukat, élményelemeket, kültéri öltözőket, öltözőszekrényeket rendszeresen, a zuhanyzókat, kilincseket óránként, a korlátokat, csúszdakorlátokat fél óránként fertőtlenítik.

A csúszdák és a víz alatti élményelemek biztonságosan üzemeltethetők, az aeroszol-képződéssel járó élményelemeket (nyakzuhany, gejzír) azonban most még nem kapcsolják be, ahogy később helyezik üzembe a töltő-ürítős termálmedencét is.

Műanyag napozó ágyak korlátozott számban bérelhetőek, melyeket használat után vissza kell adni, ekkor történik ezek azonnali fertőtlenítése. A korábban használatos szövet napozóágyak használatára a jelenlegi helyzetben még nincs lehetőség.

A strand területének elhagyása az alábbi útvonalon történik: strand forgókapu - tanmedence folyosó - pénztár jobb oldali, illetve trafik előtti forgókapu.

A Virágfürdő egész területén javasolják a 1,5 - 2 méteres védőtávolság betartását.

Címkék: nyitás, virágfürdő, kis szines, kaposvár