A Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium idén csak online tud részt venni az utcatárlaton. A végzős diákok vizsgamunkáit fotózták be, ezeket mutatják be a Rippl-Rónai Fesztiválon, amit idén az Együd Árpád Kulturális Központ a közösségi oldalán szervez meg. Több mint 30 alkotó mutatkozik be idén a virtuális térben.

- A közösségi oldalunkon öt napon át fogunk festményeket, illetve alkotásokat bemutatni - tette hozzá Mester Annamária. Az Együd Árpád Kulturális Központ közművelődési szakembere elmondta: vasárnap a gyermekeket várják az online térben számos kreatív programmal.

null

A város idei nagyrendezvényei a nyáron még biztosan elmaradnak, az őszieket pedig a járványügyi helyzet függvényében rendezi meg a város. Erről Szita Károly Kaposvár polgármestere beszélt hétfőn onilne fogadóóráján.

- Most még nem tudni, hogy lesz-e augusztus 20-án városi ünnepség, mint ahogy azt sem tudni, hogy a Miénk a Város Fesztivált megrendezzük-e szeptemberben. Az viszont biztos, hogy a költségvetés rendelkezésre áll - tette hozzá a városvezető.

A szervezők most úgy készülnek, hogy meg lesz tartva a fesztivál. Igyekeznek olyan szerződéseket kötni a művészekkel, hogyha a rendezvény a város önhibáján kívül marad el, akkor ne kelljen fizetni.

Címkék: utcatárlat, rippl-rónai fesztivál, kis szines, kaposvár