Pünkösdi nyitásra készül Siófok városa, a szállodák és a kempingek is kinyitnak a hosszú hétvégén - olvasható a Hellosiofok.hu oldalon. A vendéglátók és a szállásadók a biztonsági előírásokat szem előtt tartva fogadják vendégeiket.

Mint írják, a nagyobb siófoki szállodák többsége május végére, a pünkösdi hétvégére tervezi a nyitást. A kempingek május 29-én tárják ki a kapukat, a magánszálláshelyek többsége pedig többnyire a június-augusztus közötti időszakban tart nyitva. A siófoki szálláshelyek visszajelzései alapján rengeteg új foglalás érkezik a nyárra és az őszi időszakra, és a korábbi foglalásokat is sok vendég tartja, ha némi halasztással is.

siófok főtér

Minden szálláshely különleges higiéniai intézkedéseket, esetenként létszámkorlátozást vezet be, hogy vendégeik teljes biztonságban tölthessék pihenésüket. Ugyanilyen szigorú biztonsági intézkedéseket vezetnek be a város attrakciói és vendéglátó egységei is, melyek már az utóbbi hetekben folyamatosan várták a vendégeket.

A siófoki nagystrandon - amely szintén Pünkösdkor nyit ki - idén is lesz Óriáskerék, és a PLÁZS fehér homokja is várja majd a strandolókat, bár a tervezett rendezvények augusztus 15-ig biztos nem lesznek megtartva. A Nagystrandon a biztonságos strandolás érdekében 40%-kal több lépcső kerül a partra, ezzel is elkerülve a zsúfoltságot idén nyáron.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: nyitás, pünkösd, Siófok, kis szines