Veszélyhelyzetben is folyamatosan dolgozik a kivitelező a Kaposvári Közlekedési Központ építésén. Az Esterházy híd nyugati oldalán a védőkorlátokat már felszerelték, így csütörtök estétől ezt a szakaszt megnyitották a gyalogosok előtt.

 

Kaposvár polgármestere egy kora délutáni sajtótájékoztatón azt is elmondta: a beruházás egyik legnagyobb előnye, hogy egy oldalra, a vasútállomás szomszédságába költözik a helyi- és a helyközi buszpályaudvar. Ez a megoldás rengeteg ember utazását teszi majd könnyebbé.

- Naponta 32 ezer ember fordul meg itt. Átalakítjuk ezt a városrészt úgy, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen és egy olyan új közlekedési központot, intermodális csomópontot alakítunk ki, amely Magyarországon az első, vagyis mi vagyunk az úttörői ennek a beruházásnak - tette hozzá Szita Károly.

null

Az Esterházy hídra egyelőre két mobil lépcsőházon keresztül lehet felmenni. Az egyik a donneri, a másik a belvárosi oldalon van. Ezek egyelőre biciklivel vagy babakocsival nem járhatók, a teljes akadálymentesítés a végleges hídon valósul majd meg rámpákkal és négy lift segítségével.


Fotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics IstvánFotó: Ivánkovics István
Fotó: Ivánkovics István
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A beruházáshoz kapcsolódó közműkiváltások a Petőfi téren már megtörténtek és egy új csapadékelvezető rendszert is kialakítottak ott. Jól haladnak az új körforgalmi csomópontok munkálatai is. A Kaposvári Közlekedési Központot ősszel adhatják át.

Az építkezés következő látványosabb szakasza két hét múlva várható, amikor a régi gyalogos felüljárót teljesen elbontják majd.

Címkék: eszterházy híd, közlekedési központ, kaposvár, kis szines