- A mi lovaink napi 2-3-4 órát dolgoztak gyerekek alatt. Megszokták a mozgást és az egészségük miatt is szükséges naponta megjártatni őket - mondta el a Kecelhegyi Lovassport Közhasznú Egyesület elnöke, Meiszterics László. Mivel az alkalmazottakat el kellett küldeni kényszerpihenőre, így csak ketten maradtunk az edző meg én, ezért új módszert találtunk ki.

A Kaposvári Vágta pályája kiválóan alkalmas arra, hogy egyszerre az összes lovat lefuttassák. Ez 8-10 kör, nagyjából 5-6 km.

- Sajnos azt is be kell kalkulálni, hogy szükség esetén nem biztos, hogy ki tud jönni az állatorvos azonnal, ezért a takarmányozás is komoly felelősséggel jár. Arra is felkészültünk, hogy szükség esetén éjjel-nappal a legelőn lesznek az állatok, ezért nagy erőkkel javítjuk a karámokat. Lehetőség szerint villanypásztorral biztosítva és kamerával megfigyelve - tette hozzá Meiszterics László.

A lovas gyerekek, akik most nem látogathatják a lovasklubot, rendszeresen kapnak képes tájékoztatót az új helyzetben a lovakról.

Meistro lovasklub

Kaposvár 2020.03.30. Lovak mozgatása a járvány alatt.

Címkék: lovasklub, meistro, videó, kis szines