11. alkalommal rendezték meg február 7. és 9. között a Fonyódi Kolbászfesztivált. A téli Balaton legnagyobb gasztroeseményére összesen 59 versenycsapat jeletkezett. A hagyományokhoz híven pénteken a somogyi települések versengen egymással, szombat zajlik a hagyományos kolbásztöltő verseny, míg vasárnap a Balaton kiemelt üdölőkörzetek települései csapnak össze a kolbásztöltő eszközök mögött.

A csapatok különféle sertésből készült kóstolókkal és házi süteményekkel kedveskedtek a látogatóknak. De aki más ízekre vágyott, az se maradt éhesen, vagy épp szomjasan. A fesztiválon ott voltak a legjobb magyar kézművesek termékei, így lehetett kóstolni sajtkülönlegességeket, mangalica termékeket, balatoni borokat, különleges töltelékárukat, édességeket, és még sok minden mást.


Ilyen volt a 11. Fonyódi KolbászfesztiválIlyen volt a 11. Fonyódi KolbászfesztiválIlyen volt a 11. Fonyódi KolbászfesztiválIlyen volt a 11. Fonyódi KolbászfesztiválIlyen volt a 11. Fonyódi KolbászfesztiválIlyen volt a 11. Fonyódi KolbászfesztiválIlyen volt a 11. Fonyódi KolbászfesztiválIlyen volt a 11. Fonyódi KolbászfesztiválIlyen volt a 11. Fonyódi KolbászfesztiválIlyen volt a 11. Fonyódi Kolbászfesztivál
Ilyen volt a 11. Fonyódi Kolbászfesztivál
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A szombati napon volt a legtöbb versenyző csapat és a legtöbb látogató is. Farkas Gábor szervező elmondta, hogy rekord született látogatószámban, hiszen soha nem volt még annyi érdeklődője a rendevénynek, mint idén a szombati napon.

A rendezvény célja szokásosan, hogy a téli Balatonon is programot biztosítsanak az embereknek és, hogy összehozzák a környékbeli települések közösségeit, cégeit és önkormányzatait.

Címkék: kolbászfesztivál, gasztronómia, Fonyód, Balaton, kis szines