Immár hagyomány, hogy a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karának tanító szakos hallgatói gyűjtést szerveznek a mélyszegénységben élő gyermekeknek. Idén is egy teherautónyi adománnyal varázsolták szebbé a tanulók karácsonyát.

Izgatottan és feldíszített iskolával várták a Kaposvári Egyetem hallgatóit és a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium diákjait az almamelléki tanulók. Karácsony közeledtével a gyermekek ezúttal is egy teherautónyi ajándékkal gazdagodhattak.

null

A kicsik könyveknek, játékoknak, tisztálkodó szereknek, ruháknak és édességeknek is örülhettek. Az ötlet nem véletlen, hiszen a fiatalok - egy projekt keretében – egész évben hátrányos helyzetű települések iskoláit látogatták, hospitáltak és a szabadidős programok szervezésében is részt vettek.

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy hallgatóinknak ne csak tudást adjunk, hanem emberségre is tanítsuk őket. Úgy gondolom, hogy a fiataljaink kezdeményezése példaértékű” – fogalmazott Bencéné Dr. Fekete Andrea dékánhelyettes. Az akcióhoz a Kaposvári Egyetem minden egysége és Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium is csatlakozott.

null

Az adományozókat Almamellék-Somogyhárságyi Általános Iskola és Kollégium igazgatója, Szubotics Miklós köszöntötte. Az intézmény ezúttal meglepetéssel is készült, hiszen disznótorossal várták a csapatot, az esemény hangulatát pedig egy tangóharmonikás is emelte.

Címkék: almamellék, kaposvári egyetem, adomány, kis szines