Több mint 60 diák sorakozott fel péntek délelőtt katonás rendben a jutai lokátor század sportpályáján. A fiataloknak 12 állomáson 12 különböző feladatot kellett végrehajtaniuk időre és eredményre. A legtöbbjüknek nem voltak ismeretlenek ezek a kihívások.

- Alapból ezt tanítják a mi szakunkon a suliban és ezáltal így megszerettették velünk a versenyeket - tette hozzá Horváth Csenge.

null

Az egyik állomásnál fegyverrel kellett kúszni, majd lőszeres ládát cipelni és végül sérült társukat hordágyon vinni. Ha valaki ilyen pályára adja a fejét, akkor annak ezeket a feladatokat nagyon kell tudni. A géppisztoly szétszedése és összerakása is feladat volt a versenyen, amit a lányok is kiválóan oldották meg. A haditorna, ha játékosan is, de megmutatja milyen felkészültség kell ahhoz, hogy valaki a katonai pályát választja.

- A fiataloknak egy kicsi ízelítőt adunk a Magyar Honvédség kiképzésének egy-egy szeletéből, illetve népszerűsítjük a katonai pályát - nyilatozta Horváth Jenő, a Kaposvári Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka.

null

A versenyt az első két helyen az Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskola csapatai nyerték meg a szőcsénypusztai középiskolások előtt, így a kaposváriak képviselik majd Somogy megyét az országos döntőben jövő tavasszal.

Címkék: haditorna, döntő, somogy megye, kis szines