A Napkerék Egyesület által működtetett, Somogy Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház 2018-ben adta át először a Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona Címet. A 2017-es esztendőben Tikos, míg 2018-ban Drávagárdony településen született a legtöbb kisgyermek.

A 2019. szeptember 7-én megtartott díjátadón díszoklevelet és gyermekjátékot vehettek át a megjelent szülők, miközben a gyermekek aprósüteményt majszolhattak, valamint gyümölcslevet kortyolhattak.

A szervezet irodavezetője Bontovics Balázs, ismertette a kezdeményezés részleteit, majd néhány mondattal bemutatta azt a tevékenységet, melyet az SMCSEÖH végez Somogy megyében. Felhívta a figyelmet azokra a családügyi kedvezményekre is, amelyek óriási segítséget nyújtanak azok számára, akik bátran vállalnak gyermeket.

Az ünnepségen Berta Sándor, a település polgármestere kiemelte, hogy mind a megjelent családok, mind a településen élők számíthatnak az önkormányzat támogatására, hiszen gyermekáldás nélkül Drávagárdony is könnyen az elnéptelenedés útjára léphet.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az oklevelek átadása előtt Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke hívta fel a jelenlévők figyelmét arra, hogy mekkora szerepe van az édesanyáknak a család összetartásában és a gyermeknevelésben.

Hangsúlyozta, hogy a díj fontosságát csak hatványozza az a figyelemfelhívó szerep, amit betölt Somogy megyében. Szívből üdvözölte a kezdeményezést és gratulált a családoknak.

Címkék: napkerék, díj, kaposvár, kis szines