Katonai tiszteletadás mellett, Áder János államfő jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, kedd reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

A lobogót a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a nemzeti lovas díszegység.

A ceremónián Áder János mellett, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka, a kormány képviselői, továbbá állami és katonai szervezetek, a diplomáciai testület képviselői, valamint több száz érdeklődő vett részt. A lobogó felvonása után a honvédtisztjelöltek tették le esküjüket.


Fotó: MTIFotó: MTIFotó: MTIFotó: MTIFotó: MTIFotó: MTIFotó: MTIFotó: MTIFotó: MTIFotó: MTI
Fotó: MTI
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A tisztavatás után csaknem egyórás légi parádét tartottak a honvédség repülői, helikopterei részvételével.


Fotó: MTIFotó: MTIFotó: MTIFotó: MTIFotó: MTIFotó: MTI
Fotó: MTI
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Augusztus 20-án a virágokkal feldíszített biciklisek hagyományos kerekezésével kezdődött meg az ötvenedik debreceni virágkarnevál. A karneváli menetben 18 virágkocsit, 10 hazai és 17 külföldi művészeti csoportot láthatott a menet mintegy hat kilométeres útvonala mentén elhelyezkedő közönség.

A virágkompozíciók tisztelegnek a több mint ezeréves magyar államiság és államalapító Szent István király előtt, köszöntik az életet adó új kenyeret, valamint felidézik a régi karneválok hangulatát.

A virágkocsik elkészítéséhez a több millió szárazvirág és kiegészítő mellé egymillió szál friss dália érkezett Hollandiából, a friss virágok nagy részét keddre virradó éjjel tűzték fel a kocsikra - mondták el a szervezők az MTI-nek.


Fotó: MTIFotó: MTIFotó: MTIFotó: MTIFotó: MTIFotó: MTIFotó: MTIFotó: MTI
Fotó: MTI
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: légi parádé, virágkarnevál, debrecen, budapest, kis szines