67-es 190819-191020 hirdetés
2019.08.22 - Csütörtök
Menyhért, Mirjam
16ºC / 29ºC
Gyengén felhős

Így készül a modernizált balatoni retro burger 2019. Július 21. - Vasárnap 10:36 | Címkék: BAlaton, retro burger, gasztro, recept, kis szines

A neves streetfood-os, Susánszky Ádám gondolta újra a receptet.

Susánszky Ádám a Zing tulajdonosa gondolt egyet és újraalkotta a nyolcvanas évek kedvenc szendvicsét, a balatoni retroburgert. A neves streetfood-os és csapata a recepttel közel fél millió forintot gyűjtött össze a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítványnak. A receptet most a Mindmegette.hu oldalon is megosztotta.

"Ahhoz, hogy hangulatában igazán a balatoni emlékeinkhez kapcsolódó Burgert készítsünk, ötvöztük a tónál kapható hamburgerek legjobb elemeit és modernizáltuk őket. A jellemzően sok salátával, kígyóuborkával, és a ketchup-mustár-majonéz szentháromsággal készülő balatoni hamburgerek ízvilágát így hozhatjuk vissza." - mondta el a portálnak Susánszky Ádám.

retro burger

HOZZÁVALÓK:

  • 1 db hamburgerzsömle
  • 2-3 Salátalevél
  • ¼ Lilahagyma
  • ¼ paradicsom
  • ½ kígyóuborka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 kisebb befőző uborka a savanyú "ubisalihoz"
  • 1 szelet érlelt trappista sajt
  • 14 dg marhahúspogácsa

A retró hamburger szószhoz: 

  • 1 evőkanál, lehetőleg házi ketchup
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kávés kanál majonéz

ELKÉSZÍTÉS:

Jó minőségű marhasúból gyúrunk 14 dekás húspogácsát, amit mindkét oldalon 3-3 percig magas lángon grillezzük, majd sózás és borsozás után egy szelet érlelt trappistával letakarva pihentetni tesszük. A forró húspogácsán a sajt kellemesen átmelegszik és kicsit ráolvad.

Félbe vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk a zsömle belsejét, az aljára 2-3 vékonyra vágott saláta levelet teszünk, erre pedig ízlés szerint egy vagy több karika paradicsomot és lilahagymát helyezünk. Meglocsoljuk a házi ketchupból, mustárból és majonézből 1/4-ed,1/4-ed, 1/2-ed arányban készülő retró hamburger szószunkkal. 

Erre helyezzük a húst, majd a tetejére az kígyóuborkából, befőzőuborkából és hagymából készülő "ubisalit". Ehhez a zöldségek felaprítjuk, és a keveréket leforrázzuk ecetes-cukros befőzőlével, majd egy gerezd fokhagymát reszelünk hozzá. Ezzel köszön vissza a strandbüfék régi ízvilága. A zsömle felső részét gyerekkorunk édes-pikáns mustárjával kenjük meg a tökéletes retró összhang elérése érdekében.

Vissza az előző oldalra

Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
A böngészés folytatásával jóváhagyja a sütik használatát. Bővebb információ

Bezárás