Helyére került az első elem Kaposvár új gyalogos-kerékpáros hídjának tartószerkezetéből. Péntek éjjel az első tíz méteres szelvény beemelése és hegesztése történt meg, ennek darabjait a múlt héten szállították Budapestről Kaposvárra. Az úttest feletti daruzások idejére átmenetileg, néhány percre meg is állították a forgalmat. A Németh István Program Facebook oldalán videó is található a műveletről.

Helyére került az 50 méteres hídpilon első darabja

Pénteken éjjel helyére került az 50 méteres hídpilon első darabja.

Az új belvárosi felüljáró egy függesztett híd lesz, amelynek ötven méteres pilonja az egész belváros fölé magasodik majd (összehasonlításul: a városháza és a székesegyház tornyai negyven méter magasak). A tartószerkezet fogadószelvényét, a 13,5 tonnás acélmonstrumot március közepén helyezték el a már kialakított, cölöpözéssel megalapozott helyére, majd 300 köbméternyi betonnal stabilizálták, hogy bírja majd a híd tömegét.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Ehhez a talajszinten lévő acélelemhez hegesztik majd a pilon első darabjait. A munkálatok várhatóan pénteken és szombaton a helyi autóbusz-állomás üzemzárása után kezdődnek és a hajnali órákig tartanak. Ez idő alatt a forgalmat jelzőőrök irányítják a belváros érintett szakaszán.

Címkék: hídpilon, gyalagoshíd, daru, Németh István Program, kis szines