Ötven méter magasra nyúlik majd Kaposvár új gyalogos-kerékpáros hídjának a fő tartószerkezete, amelynek állítását pénteken éjjel kezdi meg a kivitelező a helyi autóbusz-állomás területén. Egyelőre az első tíz méteres szelvény beemelése és hegesztése történik meg, ennek darabjait a múlt héten szállították Budapestről Kaposvárra. Az éjszakai munkálatok alatt jelzőőrös forgalomirányításra készülhetnek az autósok, az úttest feletti daruzások idejére átmenetileg, néhány percre meg is állítják a forgalmat.

Fotó: Németh István Program/Facebook
Fotó: Németh István Program/Facebook

Az új belvárosi felüljáró egy függesztett híd lesz, amelynek ötven méteres pilonja az egész belváros fölé magasodik majd (összehasonlításul: a városháza és a székesegyház tornyai negyven méter magasak). A tartószerkezet fogadószelvényét, a 13,5 tonnás acélmonstrumot március közepén helyezték el a már kialakított, cölöpözéssel megalapozott helyére, majd 300 köbméternyi betonnal stabilizálták, hogy bírja majd a híd tömegét.

Ehhez a talajszinten lévő acélelemhez hegesztik majd a pilon első darabjait. A munkálatok várhatóan pénteken és szombaton a helyi autóbusz-állomás üzemzárása után kezdődnek és a hajnali órákig tartanak. Ez idő alatt a forgalmat jelzőőrök irányítják a belváros érintett szakaszán.

Címkék: hídpilon, állítás, kaposvár, kis szines