Mintegy két tucatnyian tekintették meg szerda este a kaposvári közösségi közlekedést ellátó 40 helyi autóbusz új otthonát. A kivételes alkalommal élő látogatók bejárták az egész telephelyet, az irodaházba éppúgy bejutottak, mint a javítócsarnokba.

- A Kapos Holding megalakulása óta arra törekszik, hogy megfelelő áron és megbízható módon nyújtson szolgáltatásokat a kaposváriak számára. Ez a telephely elsősorban a közlekedési cégünk részére készült, ám szervizkapacitásával a holdinghoz tartozó többi tagvállalat gépjárműparkját is ki tudja majd szolgálni – mondta Gombos Attila, a Kapos Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója.

null

A cégvezető hangsúlyozta: a társaság olyan többletszolgáltatásokat szeretne nyújtani a kaposváriak számára, amelyek a piacon is megállják a helyüket. Így a távfűtőüzem melletti gáztöltő állomást közforgalmúvá alakítják, hogy bárki igénybe vehesse majd gázüzemű járműve tankolásához, illetve lehetővé teszik azt is, hogy a telephely műszaki vizsgabázisa idővel kiszolgálja majd a lakossági igényeket is.

A találkozón bemutatkozott a Kaposvári Közlekedési Zrt. új vezérigazgatója is. A posztot június eleje óta betöltő, közlekedésmérnök végzettségű Turnai Károly hangsúlyozta: olyan hatékonysággal szeretné üzemeltetni a telephelyet, illetve irányítani a helyi közösségi közlekedést ellátó vállalatot, hogy mind a lakosság, mind pedig a dolgozók számára új lehetőségek nyíljanak meg.

Vonyó János projektkoordinátor a beruházás főbb műszaki jellemzőit ismertette az érdeklődőkkel. A szakember elmondta: a komplex telephelyen öt létesítmény készült el, így az irodaház, a tankoláshoz szükséges sűrítettföldgáz-kút, a javítócsarnok, egy fedett nyitott szín az alkatrészeknek és egy gázolaj-töltőállomás. A telep óriási gázkapacitással – 1500 köbméter/óra – rendelkezik, ennek ellenére a két gázsűrítő állomás közül csak egyet telepítenek át a Cseri útra. Az üzembiztonságot nagyban erősíti, ha két egymástól független állomás működik, hiszen ezek képesek egymás kiváltására is.

null

A telephely környezetbarát megoldásokkal készült el. A hőszivattyúk minimális villamosenergia-felhasználással biztosítják az olcsó hűtést és fűtést. A telepnek saját transzformátora és fotovoltaikus rendszere van, utóbbi nappali körülmények között képes ellátni az egész irodaház villamosenergia-igényét. A létesítmény egész területén szabályozható ledes világítás működik.

A telephely mellett fontos beruházásként megépült Kaposvár első napelemparkja is. Azzal együtt, a beruházások révén mintegy tízmilliárd forinttal növekedett a holding vagyona.

Címkék: bejárás, busztelephely, kaposvár, kis szines