Első ízben szervezett nyári tábort alsó tagozatos gyerekeknek a somogyi állami erdőket kezelő SEFAG Zrt. Az egyhetes program során a megye számos természeti értékét ismerhették meg testközelből. Utazhattak a Boronka-mellék védett erdejében kanyargó Mesztegnyői Erdei Vasúton, kirándultak a változatos fafajok mellett sokféle gombának és madárnak is otthont adó Gyertyánosi Parkerdőben és megismerhettek számos gyógynövényt és a belőlük készített teákat és krémeket a szennai skanzenben. A vetélkedőkkel is színesített programból a Zselici Csillagpark és a kaposvári Erdők Háza Látogatóközpont sem hiányozhatott.

„Az alsósok a legkíváncsibb, az új ismeretekre leginkább fogékony korosztály, ezért nagyon hálás feladat ilyen élménygazdag programokat szervezni a részükre. Gyorsan és élvezettel sajátítanak el új dolgokat és eközben megszeretik, egyúttal megtanulják védeni az erdőt és a természetet” - beszélt a programról Éder Lilla, a tábor vezetője.

Élményekben pedig nem volt hiány: a gyerekek testközelből láthattak óriáskígyót, meteoritkőzeteket, megtekinthették távcsővel a Napot, és kipróbálhatták a tradicionális magyar harcművészetnek tartott barantát.

A SEFAG Zrt.-nél a természetismereti programok nem csak a nyári táborokra korlátozódnak. A Sziágyi Erdészeti Erdei Iskolában tavasztól őszig szinte egymást váltják az iskolás csoportok és az Erdők Háza népszerűsége is növekszik. Ősztől az erdőgazdaság egy új kezdeményezéssel, a Pedagógus Klubbal szeretné a tanárokat arra ösztönözni, hogy minél több természetismereti anyagot építsenek be az óráikba. A SEFAG Zrt. sokoldalú segítséget nyújt ehhez erdei programokkal, élménypedagógiai foglalkozásokkal és kihelyezett tanórákkal. Jövő nyáron az erdőfelfedező tábor is folytatódik természetesen.

Címkék: SEFAG, Zselic, Mesztegnyő, erdő, tábor, Somogy, kis szines