Számtalan családot vonzott ki a Desedára a szombati jó idő. A Fekete István Látogatóközpont pikniket rendezett a tó partján. Voltak népi játékok, sárkányeregetés és tárlatvezetés is a Deseda élővilágáról.

Nézzék meg videónkat a rendezvényről

- A tó környékét érintő beruházások fontos lépések afelé, hogy még európaibb körülményeket teremtsünk Kaposváron - mondta köszöntőjében Szita Károly a szombati rendezvényen. A városvezető a Fekete István Látogatóközpont előtti rendezvénytéren beszámolt az elmúlt évek fejlesztéseiről – így magáról a központról, a tóhoz vezető, illetve a tó körüli kerékpárútról, a füredi oldalon épült kilátóról és játszótérről, a strand és a büfésor felújításáról, a 14 km hosszú ökoturisztikai gyalogútról, a Sefag beruházásában készült erdei lombkoronasétányról és madármegfigyelőről –, és szólt a kaposváriak előtt álló feladatokról is.

- Bebizonyítottuk, hogy együtt képesek vagyunk csodát tenni. Egyebek között ezek a fejlesztések kellenek ahhoz, hogy elérjük célunkat, s még jobban éljünk városunkban – fogalmazott Szita Károly.

Kaposvár polgármestere emlékeztetett: a város polgárai elhatározták, mindazt megteremtik, ami a nyugat-európai emberek számára oly természetes.

A Deseda turisztikai kínálata a kemping újjáépítésével lesz teljes, a több milliárd forintos beruházásnak köszönhetően nem csupán látnivalók lesznek a tó környékén, hanem minőségi szálláshely is. Ezáltal a kaposváriak közkedvelt tava a szabadidő eltöltésére alkalmas, teljes értékű jóléti pihenőhellyé válik majd.

A tó megközelíthetőségét jelentősen javítja majd, hogy Füreden a Szőlőhegyi út még idén aszfaltburkolatot kap. A munkálatok már most is folynak.

Címkék: családi piknik, 2019, deseda, kis szines