Egy hatalmas fürt banán virágzatát mutatta meg stábunknak a napokban. Balogh Dániel. Ez akár egy méteres is lehet, néhány hét múlva pedig tele lesz banánnal. A jelenleg hat éves növényt úgy kapta ajándékba a hobbiklertész. Azóta féltve gondozza, télen takargatja, a banánfa a törődést pedig sok kisbanánnal hálálta meg.

"Nagyjából három hete vettem észre, amikor az újabb leveleket vártam, de ez nem történt meg és egy kukorica cső szerű képződmény hajtott ki a növény közepéből. És nem tudtam mire vélni. Titkon reméltem, hogy ez virágzás lesz, és lesznek rajta banánok. Azt már nem gondoltam volna, hogy tényleg be is fog következni. És két hete elkezdett hozni 15-öt, és aztán folyamatosan 3-4 naponta mostmár oda jutottunk, hogy van 51 banán." - meséli a hobbikertész.


Balogh Dániel hobbikertjeBalogh Dániel hobbikertjeBalogh Dániel hobbikertjeBalogh Dániel hobbikertjeBalogh Dániel hobbikertje
Balogh Dániel hobbikertje
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Dániel kertjében japán selyemakácot, lime-ot és kivit is nevel. A banánnal kapcsolatban pedig reméli, őszre be fog érni. Fogyasztani azonban nem fog tudni majd a gyümölcsből, mert a kertjében termő banánfajtának nagy magjai és kevés húsa van.

Címkék: banán, Balogh Dániel, hobbikert, kaposvár, kis szines