Az ítészek 34 tételt, vörös, fehér és rozé bort kóstoltak végig a hétvégén a Zselickislaki baráti kör hagyományos borversenyén, és mindegyikkel meg voltak elégedve.

"Mivel ennek már nagyon régi a hagyománya, aki kislaki szőlősgazda és benevez ő általában jó minőségű borokat hoz. Idén olyan 80 százalék körüli érmes bor született és csak pár darab oklevelet osztottunk ki, úgyhogy nagyon jó minőségű borokat hoztak a gazdák." - mondta el a bírálat után Fetzer Zoltán, a Zselickislaki Baráti Kör elnöke.

A településen nagy hagyománya van a szőlőtermesztésnek, a földrajzi adottságok is kiválóak hozzá. Több mint félszáz borosgazda dolgozik naponta azon, hogy a zselici borok is felzárkózzanak a többi somogyi nedűhöz.

zselickislaki borverseny

"A mennyiség mellett a mai borverseny azt az eredményt mutatja, hogy minőségben is nagyon szépen szerepeltek a gazdák és próbálunk felzákózni azon brorvidékek mellé - természetesen amatőr szinten - amelyek szintén nagyszerű eredményeket tudnak felmutatni." - összegzett Hatta József, borosgazda.

A borverseny mellett pedig főzőversenyt is szerveztek a zselickislakiak, a gyerekek pedig zenés, táncos mulatságon vehettek részt.

Címkék: borverseny, zselickislak, baráti kör, gazda, kis szines