A Városházán délután elsőként négy civil szervezet kapta meg az adományozói oklevelet. A Kaposvári Lakótelepen Élők Egyesülete volt az egyik támogatott egyesület. Ők kirándulásokat, nyárbúcsúztatókat szerveznek, illetve a zenei világnapot tartanak és adventeznek a lakótelepeken.

Az egyik legfrissebb civil szervezet a Fiatal Családosok Kaposvári Klubja. Ők decemberben alakultak.

null

- A célunk az, hogy minél több fiatal családost tudjunk bevonni a működésünkbe - mondta Kárpáti Tímea, az egyesület képviselője.

A civil szervezeteknek nagy jelentőségük van Kaposvár életében, mondta Szita Károly polgármester az átadó ünnepségen.

null

- Kaposvár azért lehet ma is sikeres és azért tud ma is erős város lenni, mert sokan vannak olyanok, mint a jelenlévők. Fontosnak tartják azt, hogy nem csak önmagukkal, hanem tágabb környezetükkel foglalkozva, programokat szervezve közösségeket éltetnek és alkotnak - tette hozzá Szita Károly.

A város összesen 407 millió forint támogatást tud kiosztani a kaposvári civil szervezetek között.

Ezen az összegen felül a város megvalósítja a kórház volt déli tömbjénél a Civilek Házát is, az egykori fertőző épülete mintegy 500 millió forintból újulhat meg, méghozzá azért, hogy otthont adjon a helyi civil szervezetnek.

A pályázatokat a Kaposvári Vállalkozásfejlesztési Alapítvány várja az egyesületektől. További részleteket ide kattintva talál.

Címkék: civil szervezetek, adomány, kis szines, kaposvár