Töredezett járdák és csaknem fél évszázados padok. Most ez a kép fogadja a kaposváriakat a Rákóczi téren. A ligetet 1933-ban építették, hamarosan azonban teljesen megújul - jelentette be ma egy helyszíni sajtótájékoztatón Szita Károly polgármester.

- Az eredetileg angolparknak készült ligetet inkább áthaladásra, kevésbé pihenésre használják jelenleg az erre járók. De ha már lesz egy gyönyörű, megújult színházunk, akkor annak méltó környezetet szeretnénk kialakítani, amelynek a jellegét meghagyjuk, de teljesen felújítjuk. Mostanra elavultak a burkolatok, elavultak a padok, és a szökőkutak a mostani környezet miatt nem tudják azt a látványt nyújtani, amelyet ez a fákkal ölelt park meg tudna adni a kaposváriaknak - jegyezte meg a polgármester.

null

Az egy hektáros területen több ezer négyeztméteren cserélik ki a járdák és a lépcsők burkolatát. Az elavult lámpatestek helyett pedig új kandelábereket telepítenek. Első ütemben a tündérrózsakert újul meg.

- A nem használt közlekedőutakat megszüntetjük, új utakat is fogunk csinálni, de azok burkolata is meg fog újulni, amelyeket meghagyunk. Összesen több mint ötven új padot helyezünk ki, felújítjuk a lépcsőket és a szökőkutakat, új villanyoszlopok lesznek a parkban, korszerű világítással, de tereprendezést és növényültetést is fogunk végezni. Az első ütem a Tündérrózsa szökőkutat és környékét fogja érinteni, ahol egy rózsalugast is kialakítunk. A második ütem a teljes zöldterület megújítása lesz. A Nagypiac irányából a vasútállomás és a színház felé vezető „fő út” nem csupán új burkolatot kap, hanem a vízelvezetése is megújul - mondta el Komor Zoltán beruházási ügyintéző.

null

A park csaknem 100 éves fáit már bevizsgálták. Néhány helyett újat ültetnek majd. Az önkorményzat 200 millió forintból újítja meg a parkot. A munkálatokkal a tervek szerint októberre készülnek el, mire befejeződik a Csiky Gergely Színház átépítése is.

Címkék: rákóczi tér, park, felújítás, színház, kis szines