A hétvégen rendezték meg a 4. Nemzeti Regattát, Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját, ahol vasárnap számos díjat osztottak ki. Kaposvár is érdekelt volt a díjazottak között.

Magán a vitorlásversenyen sajnos már az előfutamban kiesett a somogyi megyeszékhely csapata. Kármin nevű hajójukkal nem értek célba a kaposváriak, így értelemszerűen nem jutottak tovább a negyeddöntőbe. A csapat szereplése így a parton, a főzőversenyen folytatódott, ahol a szombati versenynapon sikerült Kaposvárnak a legkreatívabb tálalás különdíját elnyerni. 

A két nap során összesen 36 csapat vállalkozott arra, hogy elkészíti a településére jellemző ételkülönlegességet. Mindkét nap 25-25 étel készült, amelyet egy 3 tagú szakmai zsűri értékelt. 


Képek a szombati versenynaprólKépek a szombati versenynaprólKépek a szombati versenynaprólKépek a szombati versenynaprólKépek a szombati versenynaprólKépek a szombati versenynaprólKépek a szombati versenynaprólKépek a szombati versenynaprólKépek a szombati versenynaprólKépek a szombati versenynaprólKépek a szombati versenynaprólKépek a szombati versenynapról
Képek a szombati versenynapról
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vasárnap osztották ki a legfontosabb díjakat, ezen a napon derült, ki hogy melyik település csapata lett a legjobb vitorlás csapat, és az is kiderült, hogy ki nyerte a Nemzeti Regatta fődíját. A vitorlásverseny abszolút győztese Csopak lett megelőzve a második Alsóörs és a harmadik Balatonkenese csapatát.

A hagyományokhoz híven kiosztották a Holovits György "Gyúró" Emlékdíjat is. A Magyar Vitorlás Szövetség különdíját minden évben a legjobb nem dobogós eredményt elérő, nem Balaton parti település kapja, idén ezt a díjat Iregszemcse vehette át.

A vasárnap délutáni eredményhirdetésen átadták a Nemzeti Regatta Fődíját is, melyet a szervezők annak a csapatnak ítéltek oda, amely a legtöbb versenyszámban indult el és ért el kiváló eredményeket. A fődíjas győztes 16 település közül kerülhetett ki, ők voltak a legaktívabbak az 50 település közül. A fődíjat végül a több versenyszámban is helyezést elért Nyim települése vehette át.

Az eredményekről bővebben a rendezvény honlapján olvashatnak.

Címkék: Nemzeti regatta, különdíj, verseny, Kaposvár, kis szines