Egy rögtönzött kiállításon mutatták be a karádi asszonyok a munkáikat. A település hímzőköre a hagyományőrzésre építve alakult meg, de az évek során egy igazi közösséggé kovácsolódott.

Nem csak települési egyesületek tagjai a cselekvő közösségek elnevezésű programnak, hanem például a kaposvári Vadvirág Alapítvány is, amely sérült, valamint ép embertársaink fejlesztésével foglalkozik.

A program alapvetően a társadalmi aktivitást, a közösségi szerepvállalást kívánja elősegíteni különböző szakmai munkákkal, tanácsokkal.

- A társadalomban jelenleg tapasztalható szűkülés, az a fajta együttműködési szándék, ami régebben inkább talán jellemző volt, mára sajnos nagyon sok helyen kihalt. Ezt próbáljuk kimozdítani a program segítségével és az a célunk, hogy az emberek egymással minél szorosabb viszonyba kerülhessenek egymással - nyilatkozta a programról Giczi András Béla, a Cselekvő közösségek - aktív közösségi szerepvállalás Program szakmai vezetője.

A szakmai program hosszú távon, 10-15 éves időszakra tervez és a helyi kulturális intézményeken keresztül támogatja a közösségeket.

Címkék: cselekvő közösségek, program, kis szines, somogy megye