Már az első percekben birtokba vették a beltéri szelektív gyűjtő edényeket a Munkácsys-diákok. Azt mondják: mostantól sokkal tudatosabban fogják a hulladékot gyűjteni az iskolában is.

- Ez egy jó dolog, hogy az iskolákban is vannak már ilyen kukák, így itt is tudjuk szelektíven gyűjteni a hulladékot – tette hozzá Petkes Dalma.

A kaposvári önkormányzat az innovációs és technológiai minisztérium támogatásával most 380 beltéri szelektív gyűjtőt helyez el a város óvodáiban és iskoláiban.

null

- Járjanak jó példával, annak érdekében, hogy a különböző hulladékok a megfelelő kukákba kerüljenek - mondta a mai átadón Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

A kezdeményezésnek több célja is van.

- Először az, hogy a takarító személyzetnek segítsünk, másodszor hogy a szemléletformálást erősítsük, harmadszor pedig hogy minél több szelektív hulladékunk gyűljön össze - válaszolta Kovács Katalin, a Kaposvári Önkormányzat környezetfejlesztési igazgatója.

Tavasszal egy úgynevezett kukaforradalom lesz a Fő utcán, ami szintén a környezettudatosságra hívja majd fel a járókelők figyelmét.

A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg. További információ: www.szelektalok.hu.

null

Címkék: munkácsy mihiály gimnázium, kuka, szelektív, kis szines