2017 júniusának végén járt a nemzetközi zsűri Kaposváron. A vendéglátók akkor megmutatták a várost, az ítészek pedig ellátogattak a parkokba, terekre, utcákba és több intézménybe is. Csütörtökön a somogyi megyeszékhely egy eszmecserére hívta a versenyben résztvevő szlovén települések, valamint Szombathely képviselőit. A fórumon a Kaposvári Városszépítő Egyesület elnöke, Máyerné Bocska Ágnes is beszámolt a tapasztalataikról: "Kaposvár nevével összeforrt a virágos mozgalom, tehát a turistákon látom, amikor megérkeznek a városba, hogy ezt mindenki tudja. Igaz, ezzel kapcsolatosan nekünk már 100 éves múltunk van, hiszen volt a századfordulón egy szépítő egylet, amelyik elkezdte ezt a virágos mozgalmat és minket így ismert meg akkor az ország. Nem véleltlenül tudjuk tehát ezt a hagyományt folytatni, illetve tudunk erre építeni, akár városmarketinget is."

A szlovének is több települést indítottak az európai versenyen. Ők is napi szinten csinosítgatják közterületeiket, intézményeiket és a lakosság is részese a virágosításnak - mondta el a tanácskozáson az Entente Florale egyik nemzetközi zsűritagja.

Kaposvár szinte minden alkalmat és lehetőséget megragad, ha virágosításról van szó - mondta a konferencia résztvevőit köszöntő Dér Tamás, alpolgármester, aki azt is hozzátette: jó olyan versenyen résztvenni, amelyen Európa legszebb települései indulnak.

Címkék: virágos, város, Kaposvár, kis szines