Akár már áprilisban elindulhat Magyarországon a McDonald's gyorsétteremlánc házhozszállítási programja - írja az Index. A világ számos országában már létezik McDelivery, vagyis rendelhetők házhoz a gyorsétteremlánc termékei.

Mcdelivery

Az információt még az étteremlánc nem erősítette meg. Az Index úgy tudja, hogy a szolgáltatásban a Netpincér lesz a hazai partner. A világon már több tucat országban működik ilyen rendszer, a szolgáltatás az ázsia piacokon a legnépszerűbb.

Az európai piacokon is általában csak néhány kiemelt nagyvárosban érhető el a program, és jellemző, hogy az étteremlánc nem egyedül szervezi meg a rendszert, hanem szerződéses kapcsolatba lép egy online házhozszállítási céggel.

A szolgáltatás árazása is teljesen eltérő, a legtöbb országban a kiszállításnak van egy 1-3 dolláros, a leggyakrabban 300-700 forintos díja, de olyan ország is van, ahol csak a minimális rendelési összeg megadásával határozza meg a cég, hogy megérje neki kivinni a hamburgereket. A szomszédos országok közül Románia és Ausztria néhány városában működik McDelivery. A nagyobb piacokon vannak 0-24 órás házhozszállítási lehetőségek, de sok helyen délelőtt 11-től, este 11-ig lehet csak rendelni.

Címkék: meki, szolgáltatás, Mcdonalds, házhozszállítás, Magyarország, kis szines